Voor 16:00 Besteld morgen in huis

Honden- en katten nagels trimmen voor dummy’s

Honden- en katten nagels trimmen voor dummy’s 

In ons vorige artikel hebben wij je meer laten zien over het belang van het trimmen van de nagels van jouw hond of kat. Is het tijd om jouw hond of kat van een trimbeurt te voorzien dan wil je natuurlijk wel weten hoe je he precies aan moet maken. Doe je het verkeerd dan is de kans groot dat je hond of kat bang wordt om ooit weer geknipt te worden. Gelukkig hebben wij het een stuk makkelijker voor je gemaakt door de belangrijkste tips en tricks op een rijtje te zetten. Lees snel verder om er achter te komen hoe jij jouw hond of kat perfect van een trimbeurt kan voorzien!

Waarom is het trimmen zo belangrijk? 

Voor wie ons vorige artikel niet gelezen heeft is het handig om even kort in te gaan op de vraag waarom het trimmen van jouw hond of kat zijn nagels zo belangrijk is. Een trimbeurt is niet alleen cosmetisch van aard, het is ook nog eens medisch noodzakelijk. Ongezonde nagels kunnen namelijk zorgen voor veel pijn. Sterker nog, in ernstige gevallen kunnen onverzorgde nagels zorgen voor flinke problemen aan de gewrichten. Lange nagels kunnen ervoor zorgen dat de positie van de voet wordt aangetast, dit kan misvormde voeten tot gevolg hebben. Je kunt zien dat jouw hond of kat te lange nagels heeft als je het volgende merkt aan jouw huisdier: 

  • Je hond of kat begint moeite te krijgen met lopen 
  • Je hoort de nagels over de vloer tikken wanneer je huisdier loopt
  • Je hond of kat probeert om zijn nagels te scherpen aan banken of stoelen

Hoe hou je je hond of kat vast? 

Wanneer jouw huisdier zich eenmaal comfortabel voelt is het tijd om aan de slag te gaan. Een van de meest gemaakte fouten is dat mensen hun hond of kat op de verkeerde manier vasthouden. Begin met de poot en plaats je duim stevig op de voetzool van één van de tenen. Druk je wijsvinger vervolgens op de bovenkant op de teen, net op de huid boven de nagel. Heb je dit gedaan dan moet je jouw duim lichtjes naar achter op het kussentje van de teen drukken terwijl je je wijsvinger naar voren duwt. Dit zorgt er namelijk voor dat jouw hond of kat zijn nagels uitzet. 

Knip vervolgens alleen het uiteinde van de nagel. Belangrijk is om de nagel niet te kort af te knippen. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je de zogenaamde ‘quick’ raakt. Dit is het roze gedeelte van de nagel waar alle bloedvaten zich bevinden. Wanneer je hier in knipt zal je hond of kat flink gaan bloeden, iets wat je natuurlijk wilt voorkomen. Wees dus altijd voorzichtig en let een beetje op bij het trimmen. 

Tip – gebruik een elektrische nagelvijl

Een van de beste aanwinsten die je maar kunt maken voor de verzorging van jouw hond of kat is een goede elektrische nagelvijl. De reden dat een elektrische nagelvijl beter is dan een handmatige vijl is het feit dat je minder snel wondjes veroorzaakt. Een elektrische vijl is namelijk voorzien van een speciale beschermkap. Deze zorgt ervoor dat je nooit meer per ongeluk schade aanbrengt aan de rest van de huid. Daar komt bij dat een nagelvijl op elektriciteit vaak erg stil is. Door het lage geluidsniveau ben je in staat om de nagels te knippen, zonder dat je je hond of kat afschrikt. Tijd en moeite besparen bij het trimmen, wie wilt dat nu niet? 

Dé website voor de beste dierenproducten

Heb je zelf een kat of hond thuis dan weet je dankzij dit artikel wat er allemaal komt kijken bij het trimmen van jouw huisdier zijn nagels. Kies je voor onze elektrische nagelvijl dan weet je zeker dat je de klus op een eenvoudige én snelle manier kunt klaren. Nu zijn er via onze site nog veel meer handige producten te vinden voor jouw trouwe viervoeter. Door snel een kijkje te nemen in ons veelzijdige assortiment zie je in een oogopslag wat er momenteel beschikbaar is. Blijf onze website zeker in de gaten houden om ook de nieuwste blogs als eerste te lezen!

Laat een reactie achter

Klantenservice

Bereikbaar via Email, Whatsapp, Telefonisch en via Facebook en Instagram

1 Werkdag levertijd

Bestel je voor 16:00 op maandag tm vrijdag dan wordt de volgende dag geleverd. Bestel je op zaterdag of zondag wordt er dinsdag geleverd.

Diervriendelijk

Al onze producten moeten in de eerste plaats diervriendelijk in gebruik zijn. Zo weet je zeker dat jouw dierenvriendje nooit gewond raakt door 1 van onze producten.

Meer dan 5000 tevreden klanten

Pets Luxury Life bestaat nu bijna 2 jaar en inmiddels hebben wij al meer dan 2000 tevreden klanten. Wij zijn begonnen op Bol.com en sinds September 2020 is onze webshop actief.