Voor 16:00 Besteld morgen in huis

Hoe verzorg je een hond

Do en don’ts voor het verzorgen van jouw hond 

Iedereen met een hond wil zijn trouwe viervoeter natuurlijk zo goed mogelijk verzorgen. Nu is het alleen wel zo dat lang niet alle hondenbaasjes het op de juiste manier aanpakken. Als je erachter wilt komen hoe je jouw chihuahua, pitbull of ieder andere hond optimaal wilt verzorgen dan zal je snel verder moeten lezen. In dit artikel hebben wij voor jou namelijk dé belangrijkste do en don’ts op het gebied van hondenverzorging op rijtje gezet. Door dit goed door te lezen weet je zeker dat je niet meer voor verrassingen komt te staan!

  • Do – trim de nagels van je hond 

Het trimmen van de nagels van je hond is een must als je jouw hond goed wilt verzorgen. Het trimmen van de nagels is niet alleen van groot belang voor het behoud van de stoelen en banken in huis. Het is namelijk ook nog eens zo dat te lange nagels kunnen leiden tot gewrichtsproblemen. Hier zit zowel jij als jouw hond niet op te wachten. Gelukkig kan je met een goede elektrische nagelvijl voor honden de te lange nagels van jouw hond op een eenvoudige manier bijhouden. Wij raden aan om altijd voor een stille elektrische nagelvijl te kiezen. Hier schrikken dieren namelijk wat minder snel van. Dit maakt het mogelijk om jouw huisdier snel en stil van een goede trimbeurt te voorzien. 

  • Don’t – geef je hond niet altijd wat lekkers

Tuurlijk, je houdt van je hond en je wilt hem verwennen. Probeer je hond alleen niet te veel of te vaak te verwennen. Veel nieuwe hondenbaasjes geven hun viervoeter te vaak hondensnoepjes of andere lekkernijen. Wanneer je jouw hond teveel verwent kan je ervoor zorgen dat je hond aankomt. Dit is van invloed op de algehele gezondheid van de hond. Daar komt bij dat het er ook nog eens voor zorgt dat jouw hond gewend raakt aan de snoepjes. Heb je pech dan wordt je hond zo afhankelijk dat hij zijn eigen brokjes niet meer op wil eten. Wees dus verstandig en verwen je hond alleen met mate!

  • Do – ga regelmatig naar de dierenarts

Veel mensen denken dat de dierenarts alleen gecontacteerd moet worden als er iets mis is met je hond. Hoewel het inderdaad van belang is om hulp in te schakelen als jouw hond ziek is, is het ook van belang om zonder concrete aanleiding langs de dierenarts te gaan. Net als dat je een routinebezoekje bij de huisarts inplant is dit ook voor je hond van belang. Zo kan een hond last hebben van kwaaltjes die niet gelijk voor klachten zorgen, denk bijvoorbeeld aan een oorinfectie. Door een of twee keer per jaar met jouw hond naar de dierenarts te gaan weet je zeker dat kwaaltjes snel aan het licht komen. 

  • Don’t – stop je hond niet te vaak in bad

Na een wandeling door het bos is het verleidelijk om je hond gelijk eens flink schoon te schrobben. Hoewel het voor veel minder vuil in huis zal zorgen, is het wassen van je hond niet altijd een goed idee. Het is namelijk zo dat sommige hondenrassen snel last kunnen krijgen van een droge huid. Dit zorgt er onder andere voor dat de vacht van je hond begint te jeuken. Krijgen ze jeuk dan gaan ze krabben, met als gevolg dat ze juist weer meer jeuk krijgen. Door al dat krabben liggen er vervolgens bergen met  huidschilfers over je vloer. Laat het bad dus leeg en accepteer dat je hond nu eenmaal vies wordt, het is een blijft een buitendier. 

Op zoek naar de beste dierenproducten? 

Dankzij de informatie uit dit artikel weet je als het goed is wat beter wat er komt kijken bij de juiste verzorging voor jouw hond. Mocht je jouw hond of kat op de beste manier willen verzorgen dan ben je bij ons aan het juiste adres. Naast het kopen van een elektrische nagelvijl voor honden en katten kan je bij ons ook de meest comfortabele kattenbakken en hondendekens bestellen. Neem snel een kijkje in het assortiment om te zien wat er momenteel allemaal te vinden is. Hou de rest van de blog zeker in de gaten om op de hoogte te blijven van de laatste content!

Klantenservice

Bereikbaar via Email, Whatsapp, Telefonisch en via Facebook en Instagram

1 Werkdag levertijd

Bestel je voor 16:00 op maandag tm vrijdag dan wordt de volgende dag geleverd. Bestel je op zaterdag of zondag wordt er dinsdag geleverd.

Diervriendelijk

Al onze producten moeten in de eerste plaats diervriendelijk in gebruik zijn. Zo weet je zeker dat jouw dierenvriendje nooit gewond raakt door 1 van onze producten.

Meer dan 5000 tevreden klanten

Pets Luxury Life bestaat nu bijna 2 jaar en inmiddels hebben wij al meer dan 2000 tevreden klanten. Wij zijn begonnen op Bol.com en sinds September 2020 is onze webshop actief.